I am not Alone

27 Ocak 2011 Perşembe

24+



Yazmayacaktım böyle bir yazıyı. Ne gerek var her kafadan aynı sesler çıkıyor zaten. Ama sonra, bir ses de benden çıksın. Bir tepki de benden gelsin dedim

AKP hükümetini sevmiyorum. Zaten heriflerin düşünce yapısını sevmiyordum. Ama son zamanlardaki yaptırımlarından nefret ediyorum. En çok da, yaptıkları uygulamaların Zaytung haberlerinden bile absürd olmasından nefret ediyorum.

24 yaşına kadar bir nevi çocuk sayılıyorum hala, neyin iyi neyin doğru olduğuna karar veremiyecek bir çocuk. Bu  nedenle bir çok festivale/konsere katılamayacağım. Çünkü sponsorları alkol firmaları. Ama sonuçta devletimin amacı beni korumak değil mi?

Öte yandan devletim asıl çocukları koruyamıyor ne yazık ki. Alkolden bağımsız olarak, işlenen çocuk tacizlerinin önüne geçemiyor ne yazık ki.

Çocuk yaşta evlendirilebilirdim ben. Buna karşı da koruyamıyor devletim beni. Ama sanatsal aktivitelerde korunuyorum artık çünkü zaten bütün sorunlar hep galeri açılışlarında, müzelerde çıkıyor zaten. Öte yandan, ne gerek var gidip de, bir kaç ucubeyi görmeye?

18 yaşında devletim izin veriyor silah sahibi olmama. Çünkü biliyor ki, ben artık kendi kararlarımı verebilirim. Ama alkol almamı istemiyor. Hani kazara, o ruhsatlı silahı ateşlerim diye.

Ama yanlış anlamayın devletim iyiliğimi düşünüyor benim. Eminim.

Kendimi koruyamayacak yaşlarımdayken, beni tek başıma bırakması tamamen güçlü olmamı istediğinden aslında. Zorluklarla karşı gelebileyim diye ileride.

Kendimi koruyacak yaşa geldiğimde ise kendi kendimi korumamı istemiyor aslında. Zaten çok yoruldun diyor bu yaşına kadar. Bırak ben senin yerine karar veririm neyin iyi olup neyin olmadığına zaten.

Ne gerek var Blues dinlememe? Ne gerek var Babylon'daki öcülerle beraber müzik dinlememe? Poligonda atış talimi yapabilirim onun yerine.

Hem zaten ekonomik kriz falan var. Zam geldiği de yok, enflasyon yok gibi bir şey ya. Param cebimde kalsın. Ne gerek var bir biraya verdiğim paraya.

Karşıyım bu yeni yönetmeliğe. Gerçek çocuklar, küçücük yaşlarında evlenebiliyorlar, daha bebekliklerinden beri çalışma hayatının içine atılıyorlarsa, bizi, dana kadar olmuş çocukları korumayın siz. Merak etmeyin biz koruruz kendi kendimizi bir şekilde. Ruhsatlı silahlarımız var sonuçta bizim, bizi koruyacak.

Ahh unutmadan, kokain kullanma yaşı 14'lere düşmüş buralarda. Sanırım o alkol yerine onları kullanmamızı tercih ediyorsunuz?

Bazı 'arkadaşlarım' durumları karıştırmamamı söylüyor. Alkol yasağıyla ruhsatlı silah iznini birleştirip bir sav oluşturamazmışım. Ya da çocukları katamazmışım. Kusura bakmayın ama, ben hasta olunca ilk iş olarak parmaklarıma manikür yaptırmaya gitmiyorum, önceliklerim farklı hani.

Şerefe,
Kırmızışın.

8 yorum:

  1. Yazını linkleyip paylaşmak istedim, ama sonra facebook yada twitter paylaşmaya açık olmadığını farkettim.Üzüldüm. Keşke paylaşabilseydim.
    Farklı cümlelerle aynı şeyi anlatmışız bir çok kişi olarak.Çok okudum böyle yazı. E o zaman kim oy vermekte bunlara? Madem bu kadar tepki var, nasıl kabul olmakta butun bu abidik gubidik yasalar?
    Neyse çok uzattım. Kısaca bu konuyla ilgili yazmış olsamda hala düşünmekten alıkoyamadığım cümlelerin somut halini aktarmışın sende. Beğendim.

    YanıtlaSil
  2. Kızma lakin, o arkadaşlarının amsalak olduğunu düşünüyorum tam olarak bunu düşünyorum,evet.

    YanıtlaSil
  3. @FiRSTe
    izin olayı değil de, o paylaşma button'ları bir türlü çıkmıyor yazının altında açmama rağmen özelliği... :(

    Facebook'tan bir çalıntı yapıyorum hemen: "‎Apaçi Müziği AKP gibi.. Sorsan hiç kimse sevmiyor ama 2 kişiden 1'inin telefon melodisi.."

    Ve sağ ol :)

    @Hatun,
    Sanırım ben de öyle düşünüyorum o nedenle arkadaşı tırnak içine almış olabilirim mesela.

    YanıtlaSil
  4. allahım belalarınla lanetlerinle yağ bu küçük pipili kabinenin üstüne!

    YanıtlaSil
  5. herşey bir furyadır gelip geçici. akp de öyle. sermaye yön değiştirdiği vakit bambaşka şeyler olacak...

    YanıtlaSil
  6. öncelikle şarkı okurken muhteşem lezettli geldi ve cok muhim bir konuya çok yerinde parmak basmışsın. Biz bu konulara parmak basıyoruz da acaba devlet bizi duyuyor mu o kısım rahatsız ediyor işte. Sesimizi duyurabileceğim bir mercide yok... haklısın, katılıyorum ama pek bir şey değiştiremiyoruz.

    YanıtlaSil
  7. @kezbahn;
    Kesinlikle katılıyorum dediğine ama sorun gitmeden önce ne kadar zarar verecekleri.

    @Miray;
    Tunus isyanından sonra internetten bir şeyler değişebilir diye düşünüyorum. Ve sanırım devletin bizi duymaması daha iyi aslında. Malum en ufak bir şeyden milleti içeri atıyorlar. Kim bilir bize ne yaparlar yorumlarımızdan dolayı?

    @Sulusuluelmam;
    Ahh kuzum o nasıl bir beddua lan! Like like like!

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle. Silah kullanımına evet, çocuk tacizlerine evet, kadına şiddete evet, baskıya evet. Alkole hayır.

    YanıtlaSil

Fazla gelmeyin üstüme olur mu?

Gitmeden bunlara da bir bak